25.3.2015
Kategorie: Současnost, Zajímavosti

5 nejlepších španělských drinků

Jedním z hlavních potěšení z cestování je objevování nového jídla a pití. Nejen že je to zábavné, ale jde o  důležitou součást každé kultury. Nejlepší způsob jak se ponořit do místního stylu života je vyzkoušet to.
Španělsko je skvělé místo, kde to můžete zkoušet. Španělsko bere jídlo a pití vážně, nikoli slavnostním způsobem, ale jako velkou společenskou událost, aby se na něj těšili. Mají velký respekt nejen pro kvalitu jídla ale také respektují tvrdou práci a umění jeho přípravy.

Níže jsou tedy některé z pokladů španělského pití.

Tinto-de-VeranoTinto de verano

Každý asi slyšel o sangrii- směsi vína, šťávy, brandy a kousků ovoce, které pro mnoho lidí představuje typické pití Španělska. Nelze popřít, že je to skvělý nápoj, ale na druhou stranu je to poměrně drahá záležitost pro běžné pití. Pokud hledáte rychlý osvěžující nápoj, zkuste tinto de verano – jednoduchá směs červeného vína a limonády. Podává se ve vysoké sklenici s ledem – ideální pro horké letní noci.

 

San Miguel beer

Většina krajů a dokonce i jednotlivých měst ve Španělsku má vlastní značku piva, ale můj asi nejoblíbenější  je San Miguel, který se vaří v Malaze, městě na pobřeží Costa del Sol. Jedná se o lehké, ostré pivo, s hladkou dochutí. Pije se dobře jak samostné tak s jídlem.

Rioja wine

Tento severní region dal jméno nejslavnějšímu vínu ve Španělsku. Nejznámější vína z Rioje je červené, které jde velmi dobře kombinovat s dobrým steakem či jiným masem. Méně známé, ale stejně tak dobré víno, která stojí za vyzkoušení, je lehčí růžová verze nebo, svěží bílé víno. Je to něco co vyhovuje asi všem co se týče chuti a zároveň si jej můžete dopřát v kvalitě dle svých finančních možností. Od dobrých stolních vín po výběrová vína – Reserve, která můžete koupit i v řádu stovek Eur.

Cava wine

To je španělský ekvivalent Champagne a pochází z Katalánska, na severovýchodě Španělska.Nejznámější značkou je Freixenet, což představuje více než polovinu všech prodejů vína Cava, i když celkem je tu více než 200 výrobců vína Cava. Cava je lehké, normálně suché šumivé víno, a má velmi důležité místo v katalánské kultuře a gastronomii. Zkuste jej buď jako aperitiv, nebo v kombinaci s jídlem z vařené drůbeže a ovoce, které je pro Katalánsko příznačné.

Licor Cuarenta y Tres ( Licor 43)

Je to nápoj ideální po večeři. Jak již název napovídá, je vyroben ze směsi 43 různých složek, včetně citrusových plodů a jiného ovoce, bylinek, koření a vanilky, což vše dohromady vytváří zářící zlatavý mok s hladkou teplou chutí, které obsahuje náznaky čokolády a banánů. Obvykle se podává na ledu, je mírně sladký.

licor-43

Pokud vás některé z těchto drinků oslovili, vyzkoušejte je přímo ve Španělsku.


Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *